Dvě neskutečně zajímavé vize tahačů budoucnosti. Stanou se realitou?

Vize podoby budoucího tahače s palivem | foto: facebook

Ačkoliv automobilka Audi je známá především díky svým výkonným a luxusním automobilům, nebylo by od věci, kdyby se vrhla na výrobu tahačů. A přesně tuhle myšlenku dostali dva designéři.

Ti nesou jméno Artem Smirnov a Vladimír Panchenko. Oba spojili své síly a výsledkem jsou dva naprosto futuristicky vypadající tahače s cisternou na palivo a logem Audi. Plán amerického designéra ukazuje elektrický tahač pro dálnice s autopilotem, hranatý designem a víc než obří čelní prosklenou plochou. I přes velkou čelní plochu ale tahač disponuje několika aktivními prvky, jenž se postarají o snížení koeficientu odporu vzduchu.

Druhým návrhem je taktéž elektrický tahač s koly inspirovanými stavebnicí Lego. V nich jsou ukryty elektromotory s bateriemi, které jsou napojeny na pásy u podvozu. Díky umístění po celé ploše podvozku je zaručeno nejnižší těžiště, které kompenzuje vysokou sportovní kabinu pro dvě osoby.

Druhý zmíněný koncept ale spíše vypadá jako Formule 1 v podobě tahače. Dvě samostatná místa pro řidiče a spolujezdce nemají střechu a defacto se jedná o kokpit. Veškeré ovladače jsou umístěny na střeše a volant vypadá jako z pravého závodního vozu. Absolutním vrcholem výbavy pak jsou stíhací tryskové helmy pro posádku.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy