Ženeva: Co všechno představí Škoda Auto?

Octavia Combi | foto: Škoda Auto

Na jubilejním 75. mezinárodním autosalonu v Ženevě si Škoda Auto připomene dvě významná výročí:

110 let historie firmy a 100 let výroby automobilů. Expozice značky Škoda provede návštěvníka nejdůležitějšími milníky jejího vývoje. Na stánku bude k vidění například i historické kupé Škoda Popular Monte Carlo, které připomíná úspěchy značky Škoda v motoristickém sportu.
Ke stoletému výročí výroby automobilů uvádí Škoda Auto na trh také limitovanou sérii „Edice 100”, nabízenou k modelům Fabia, Octavia a Superb. Kromě rozsáhlé mimořádné výbavy podtrhuje zvláštnost edice také řada hodnotných prvků výbavy, které jsou určeny výhradně pro tuto sérii.

K hlavním lákadlům expozice Škoda na letošním ženevském autosalonu bude patřit studie moderního kompaktního konceptu SUV - Škoda Yeti, které nabízí pohled
do budoucnosti značky.

Ve švýcarské výstavní premiéře bude představen vůz Octavia Combi 4x4, jehož prodej byl na vybraných trzích zahájen začátkem letošního roku. Škoda Octavia Combi 4x4 je vybavena systémem pohonu všech kol „Haldex“. V nabídce jsou dva motory – turbodieselový agregát 1.9 TDI PD/77 kW a benzínový motor 2.0 FSI/110 kW.

Na celkem 1.154 m2 v hale 2 prezentuje Škoda Auto také průřez svým současným výrobním programem od kompaktních vozů Fabia, přes novou Octavii, která byla v loňském roce úspěšně zavedena na trh, až po luxusní sedan Superb s velkorysou nabídkou prostoru.

Text a foto: Škoda Auto, a.s.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy