Ženeva: Dodge Caliber

Caliber | foto: DaimlerChrysler

Koncepční studie vozu Dodge Caliber byla právě představena v Ženevě. Jde o koncepci, jenž by měla v roce 2006 na americkém trhu nahradit model Neon sedan.

Pětidvéřový Dodge Caliber neskrývá své plány na globální prodej a po vstupu na americký trh v roce 2006 má v plánu zaútočit ve stejném roce i na evropského zákazníka. Pětidvéřové SUV bude profilováno z kupé, které představuje sportovní profil vozu.

Tvary jsou v automobilce známé, ani u Caliberu designéři nešli jinou cestou a zůstali u známe mřížkované masky „hranatého“ tvaru, typické právě pro značku Dodge. Dalšími znaky sportovního vozu jsou široké blatníky. Zajímavě vypadá vypouklá přední kapota, postupně se zvyšující boční linie vozu a robustně vytvarované oba nárazníky. Velmi pěkně je řešena střecha vozu, která svírá tvar mírného oblouku. Svou dominancí zvýrazňuje svoji sílu i záď vozu, která vypadá velmi robustně. Pomáhají tomu i dost vystouplé zadní koncová světla z boční linie. Vůz bude osazen 19ti palcovými koly.

Rozměry vozu vypovídají o jeho přívlastku nové generace rodinného vozu. Caliber je dlouhý 4414 mm, široký 1743 mm a vysoký je 1534 mm při rozvoru náprav 2635 mm. Rozchod kol je vpředu/vzadu 1520/1520 mm a pneumatiky jsou o rozměru 245/45 R 19.

Dodge, úspěšná americká značka vozů skupiny DaimlerChrysler se chystá vstoupit v plné síle i na evropské trhy a to v roce 2006.

Foto: DaimlerChrysler

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy