Mercedes-Benz přejmenuje svůj pohon 4Matic. Na výběr je pět možností

Mercedes-Benz třídy E | foto: Mercedes-Benz

Mercedes-Benz chce odlišit označení systému pohonu všech kol pro klasické a sportovní modely. Nově tak na verzích AMG nenajdeme nápis 4Matic.

U standardních rodinných verzí modelů Mercedes-Benz E, CLS a S činí rozdělení točivého momentu v poměru 45:55 ve prospěch zadní nápravy. Naopak u Mercedesu-AMG třídy E, CLS a S je rozložení výkonu změněno na 33:67, opět ve prospěch zadní nápravy.

Podle výrobce se chování vozů na silnici odlišuje od prvně zmíněných verzí bez loga AMG a tak by bylo vhodné je dostatečně odlišit. Prozatím si marketingové oddělení vymyslelo pět možností označení pohonu obou náprav.

Jedná se o jmenovky 4Dynamic, 4Action, 4Grip, Active4 a 4Power. Doposud se spekuluje o použití prvního zmíněného označení, tedy 4Dynamic. Jeho označení působí dostatečně reprezentativně a slovo Dynamic dává jasně najevo, že bude spojeno s rychlostí.

Klasické označení 4Matic pak bude figurovat u méně výkonných verzí s pohonem obou náprav, které jsou určeny pro rodiny anebo mohu sloužit jako firemní vozy.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy