VIDEO: Pagani Huayra BC dorazila do Ženevy!

Pagani Huayra BC na výstavišti ženevského autosalonu | foto: youtube.com

Vzhledem k tomu, že se již zítra otevřou brány ženevského autosalonu, probíhají přípravy výstaviště už několik dní. A naštěstí pro nás, kteří se do švýcarského velkoměsta nemáme tu šanci dostat, je již nyní na místě spousta šikovných lidí s kamerami.

 

V průběhu letošního autosalonu v Ženevě si svou živou premiéru prožije i nejbrutálnější stroj z rodu Huayra. Pagani se podařilo stvořit jeden z nejpůsobivějších supersportů na planetě. Huayra BC nabízí řidiči výkon 800 koňských sil a točivý moment 1000 Nm. To vše nabízí automobil, jehož hmotnost nepřesahuje hranici 1220 kg.

Konkrétně váží tento pekelný italský stroj 1218 kg a stal se tak nejlehčím, kdy homologovaným silničním vozem na světě.

Tohoto úspěchu bylo dosaženo díky využití zcela nových kompozitových materiálů pro karoserii vozu a nových hliníkových slitin, které tvoří základní stavební kámen zavěšení a podvozku jako celku.

V porovnání s běžnou Huayrou nalezneme na verzi BC obrovské rozdíly v aerodynamice. Každý si samozřejmě všimne masivního zadního spoileru, upraveného splitteru, bočních křidélek nebo difuzoru, to ale není vše. Ač se to na první pohled nemusí zdát co se týče tvaru vozu a jednotlivých částí, kromě střechy nezůstal kámen na kameni.

Na svět přijdou pouze 20 takovýchto skvostů. Jak je ale zvykem u limitovaných supersportů z Itálie, jsou již dávno před svou výrobou vyprodány.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy