Nissan představil koncept Note

Note | foto: Nissan

Japonský výrobce představil ve druhé polovině ledna zcela nový koncept jménem Note.

Model dostal do vínku celohliníkový 16ventilový benzínový agregát s objemem 1500 ccm. V kombinaci s převodovkou Nissan XTRONIC CVT má dát vozidlu dostatečný výkon a pružnost při přijatelné spotřebě. Konstruktéři se zaměřili na práci na obou nápravách, jejímž výsledkem je citlivé chování vozu i při obtížnějších podmínkách, stabilita a komfortní jízda.

Note má bohatě prosklenou karosérii a stylové, na koncept až nezvykle decentní rysy. Zadní světla byla umístěna celkem tradičně do zadního sloupku, masce dominují velké sdružené reflektory.

Délka vozu je pouze 3990 mm, ale rozvor je 2600 mm. Výsledkem je interiér vyznačující se snahou o maximum prostoru z daných možností při zachování pohodlí a se smyslem pro detail.

Zajímavostí je výsuvné přední sedadlo spolujezdce, jež se nabízí pro využití osobami s sníženou pohybovou schopností.
Překvapí prostor na zadních sedadlech. Díky rozvoru jsou totiž zadní kola až za zadními sedadly. Zavazadlový prostor lze využít celý poměrně snadno díky snadné a rychlé manipulaci se zadní sedačkou.

Na bezpečnost u Nissanu myslí také. Standardní vybavení je samozřejmostí, včetně ochrany hlavy na předních sedadlech - systém AHR a dvojitého airbagu SRS.

Zajímavost nakonec. Note je navržen jako plnohodnotný vůz své třídy při snaze o maximální ochranu životního prostředí. Podle výrobce je 95% váhy vozu z recyklovatelných materiálů.


Foto: Nissan

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy