Mercedes vylučuje výrobu dvoudvéřového a kabrio SUV

Mercedes-Benz GLS 350 d | foto: Mercedes-Benz

Produktová strategie německého Mercedesu je velmi propracovaná, ale na některá provedení můžeme rovnou zapomenout. Na mysli máme hlavně dvoudvéřová SUV.

S nejnovější zprávou přišel samotný výrobce, který oznámil, že v budoucnu neplánuj vyrábět auta typu dvoudvéřové SUV nebo SUV kabrio. Podle vedení značky takové modely nepředstavují životaschopný obchodní případ a neměli by dostatečný úspěch.

Šéf designu u společnosti Daimler, Gorden Wagener, prozradil v rozhovoru pro zahraniční deník Automotive News, že zákazníci chtějí od svého SUV především praktičnost a prostor. V důsledku toho je nesmysl vyvíjet model se dvěma dveřmi a nebo bez pevné střechy. Otevřený vůz typu SUV je prý "to poslední, co by Mercedes chtěl stavět".

Současně se na svět dostala informace týkající se nového Mercedesu třídy E. Ten má být více "sofistikovaný, elegantní a sportovní." Wagener slíbil, že se bude jednat o nejvíce aerodynamický model ve své třídě a že dostane některé jedinečné designové prvky.

A co se týče značky Maybach, luxusní odnož Mercedesu je teprve na začátku svého oživení. Bude nějakou dobu trvat, než se dostane tam, kde před lety byla a pomoct jí chce právě model S-Class. Současně s tím máme čekat luxusnější derivát Maybach E-Class a dost možná také Maybach GLS

 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy