Manažerský sen s duší petrolheada je na prodej, tento Passat W8 má navíc manuál

Zachovalý Volkswagen Passat W8 s 94 tisíci kilometry přijde na 454 tisíc korun. | foto: Mobile.de

Pokud se zeptáte manažera na ideální auto pro polykání dálničních kilometrů, pravděpodobně ze sebe vychrlí Volkswagen Passat. Ano, ten pro petrolheada trochu nudný a fádní sedan, případně kombi. V celé historii tohoto modelu, čítající celkem osm generací, byste vskutku našli jen několik zajímavých verzí. Tou vůbec nejzajímavější je pravděpodobně model W8 generace B5.5. A právě ten si můžete nyní dopřát, navíc s málo vídanou manuální převodovkou.

Kdyby náhodou někdo nevěděl, co to Passat W8 je. připomenu, že se jedná o model se čtyřlitrovým osmiválcem pod kapotou, který dával ve své nejlepší formě 275 koní a 370 Nm. Poháněna byla výhradně všechna kola, a to přes šestistupňovou manuální nebo pětistupňovou automatickou převodovku. Vzhledem k zaměření vozu asi nemusím příliš zdůrazňovat, že manuál volila menšina zákazníků.

Kromě motoru, který by se dnes díky emisním limitům pod kapotou nějakého vozu této velikosti jen těžko podíval, je Passat W8 výjimečný i v dalších směrech. Například výbava obsahovala naprosto vše, na co byste chtěli u vozidla této třídy narazit. To znamená navigaci, automatickou klimatizaci, vyhřívaná a elektricky ovládaná sedadla, rádio s CD přehrávačem, tempomat, kompletní sadu airbagů nebo xenonové světlomety.

Tento konkrétní kousek nabízí úplně všechny výše zmíněné prvky a jako bonus manuální převodovku! Na prodej je aktuálně ve Švýcarsku s 94 tisíci najetými kilometry, zlatou metalízou a celokoženým béžovým interiérem. Za vůz s kompletní servisní historií chce jeho aktuální majitel 16 800 euro (cca 454 000 korun). Pokud jste tedy pod stromeček dostali balík peněz, což ale není nutná podmínka, je právě Passat W8 s manuální převodovkou ideální investicí do budoucna.

Zdroj: Mobile.de

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy