BMW M4 GTS se pořádně vyřádilo na Nürburgringu, jeho čas je víc než dobrý

BMW M4 GTS (2015) | foto: BMW Group

Po krátké odmlce se na scénu vrátilo ostré BMW M4 GTS, které, jak už mnozí z vás vědí, je kompletně vyprodané. Nejnověji se tak zaměříme na jeho pokus zajet rychlé kolo na okruhu Nürburgring.

Podle posledních zpráv se mu to totiž povedlo v čase 7 minut a 28 sekund! Samotná automobilka jej popisuje jako exkluzivní technologický skvost s agresivnějšími nárazníky, splitterem a obrovským křídlem z uhlíkových vláken.

Ve výbavě vozu najdou jeho majitelé LED přední světlomety a zadní světla OLED, sportovní 19" palcová kola s pneumatikami Michelin Pilot Sport Cup 2, alcantarou pokrytý volant a pak také sedadla s karbonovou konstrukcí čalouněná speciální alcantarou a kůží Merino. Zadní sedadla naopak zmizela, čímž se povedlo shodit patřičný počet kilogramů.

Tím nejdůležitějším je ale pohonná jednotka. Pod kapotou je umístěn 3.0litrový TwinPower Turbo řadový šestiválec, který je vybaven systémem vstřikování vody do válců. M4 GTS disponuje výkonem 500 koní a 600 Nm točivého momentu, přičemž s motorem spolupracuje sedmistupňová dvouspojková převodovka M DCT.

Asi není divu, že i přes pohon výhradně zadní nápravy umí tenhle bavorák zrychlit z nuly na stovku za 3.8 sekundy. Maximálka potom činí 305 km/h a o zastavení se starají karbon keramické brzdy, a ty jsou tady vážně potřeba.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy