Audi zřejmě chystá nový model, bude jím RS6 křížená s Allroadem

Audi RS6 Avant Exclusive | foto: Audi

Německá automobilka Audi údajně pracuje na novém modelu, který se stane kombinací ostré RS6 Avant a terénní A6 Allroad. Jak tohle dopadne?

Divize Volkswagen Group před několika týdny oznámila, že z důvodu úspor musí odložit některé projekty, které nejsou tak podstatné. Toto rozhodnutí bylo přijato, aby měl koncern více finančních prostředků k řešení probíhající kauzy Dieselgate.

Zdá se však, že na některé projekty finance zřejmě zbyly. Jinak by se nechystala Audi RS6 Allroad, kterí ke podle deníku Auto Bild hodně reálná. Vůz bude připraven především pro čínský trh, ale s největší pravděpodobností jej Audi bude prodávat i na ostatních zemích.

V podstatě by se mělo jednat o klasickou RS6 Avant s plastovými ochranami karoserie, lehce vyšší světlou výškou a  ochranou podvozku. K tomu se přidají zakázková kola, lišty a odznáčky na bocích.

Tento model by pak měl využívat stejný twin-turbo osmiválec s objemem 4,0-litry, pohon všech kol quattro a pravděpodobné bude dražší než běžná RS6 Avant. Pokud ale opravdu dojde na její výrobu, bude se zřejmě jednat o limitovanou edici. Nová generace A6ky se totiž objeví už za rok a něco.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy