Land Rover Defender pomalu končí, speciální taxi propaguje očekávanou aukci

Londýn se loučí s legendárním Land Roverem Defender | foto: Land Rover

Nedávno se vyrobil už dvoumilionový kousek legendárního Land Roveru Defender a k této příležitosti britská automobilka nastražila do ulic Londýna jedinečného Defendera jako taxi. Ten je součástí velkých oslav daného milníku.

Jak už jste se mohli od nás dozvědět, v lednu příštího roku skončí 67letá výroba Defenderu a svět už nebude jako dřív, jelikož odejde poctivé auto ze staré školy. Land Rover popisuje taxikářský Defender Hard Top jako výjimečný vůz, ale přitom se nijak neliší od standardního provedení – pouze má na střeše žluté označení TAXI

Samozřejmě taxikářský Defender je dílem marketingového oddělení, neboť chce zvýšit povědomí o chystané aukci právě dvoumilionového kusu, která se uskuteční 16. prosince letošního roku. Celý výtěžek poputuje na Mezinárodní federaci červeného kříže a červeného půlměsíce, ale také na Born Free Foundation. Před aukcí je vozidlo vystaveno v Bonhams.

Na přiloženém videu můžeme spatřit i nekonvenční provedení britského nezmara, jako například Series II Land Rover jako zmrzlinářský vůz, specifického Defendera Paul Smith a showcar Series I Land Rover. Poslední jmenovaný se představil veřejnosti na amsterdamském autosalonu již v roce 1948.

Poctivý Defender končí, místo něj dorazí moderní nástupce. Bude se vyrábět v celkově pěti variantách a design má vycházet z dříve představených konceptů. Moderní Land Rover Defender by měl dorazit na prodejní trhy během roku 2018.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy