Range Rover Sport SVR se projel po replice okruhu Silverstone na zamrzlém jezeře

Range Rover Sport SVR na ledu | foto: Range Rover

Britský Land Rover vydal nový zábavný klip s brutálním modelem Range Rover Sport SVR. Ten ukazuje jeho jízdu na ledovém okruhu, jenž je replikou tratě Silverstone.

Nejrychlejší SUV na Nordschleife si udělala výlet do blízkosti polárního kruhu, kde Land Rover vytvořil dokonalou repliku okruhu Silverstone. Vše se uskutečnilo na jezeře Udjaur a nechyběl ani polární cestovatel Ben Saunders. Ten si na ledovém Silverstonu vyzkoušel, jak se auto řídí na kluzkém povrchu. k jízdě mu pomohly i cenné tipy od instruktorky Land Rover Experience a bývalé šampionky v rally, Minny Sillankorve.

Vysoce výkonné SUV disponuje systémem Terrain Response 2, který zajišťuje optimální trakci díky trvalému pohonu všech čtyř kol a dvourychlostní převodové skříně. Tento hardware poskytuje flexibilní rozdělení točivého momentu, kdy až 100% výkonu může být přeneseno na jednu z poháněných náprav.

A nesmíme zapomenout ani na parametry motoru. Jedná se totiž o osmiválec s objemem 5,0 litru s výkonem 550 koní a 680 Nm točivého momentu. I přes to ale umí tenhle velký a těžký Range Rover Sport SVR zrychlit z nuly na 100 km / h za 4,7 sekundy a rozjede se na maximálku 261 km / h.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy