Volkswagen lídrem českého trhu

Golf | foto: Volkswagen CR

Rok 2004 nebyl co do zájmu o nové vozy právě zlatým rokem, přesto je importér VW velmi spokojen.

Kraluje totiž v základních segmentech trhu a především závěr roku se v prodeji vozů vydařil. V případě osobních vozů se opět vyhoupl přes hranici 9000 kusů. „To je proti roku 2003 nárůst o 22%. V případě ryze užitkových vozů byl nárůst 63%,“ říká David Liška, vedoucí divize Volkswagen společnosti Import Volkswagen Group. VW patří za loňský rok první místo importéry.

Nejprodávanějším modelem VW se stal Golf, který potvrdil roli bestselleru evropského formátu, a to díky kombinaci všech možných předností od jízdních vlastností až po dobře nastavenou cenu. „Stal se jasným favoritem širokého spektra zákazníků.“ Spokojenost ale panuje i s prodejem dalších modelů jako Passat, Touareg a Touran.

V segmentu užitkových vozů se VW Transporteru podařilo konečně sesadit stálou hvězdu českého trhu, kterým byl až dosud Ford Transit. „Poté, co jsme naši nabídku doplnili o další verze – například o modely s automatickou převodovkou, pohonem všech kol nebo vysokou střechou - bylo jasné, že je jenom otázka krátkého času, kdy na
špičce tohoto segmentu dojde ke střídání,"
říká Dušan Blaško, vedoucí divize užitkových vozů.


Foto: Volkswagen ČR
Zdroj: Tisková zpráva Import Volkswagen Group

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy