Příchod nového Volkswagenu Phaeton se odsouvá, důvod je asi jasný

Volkswagen Phaeton | foto: Volkswagen

Volkswagen oficiálně potvrdil omezení, která jsou důsledkem úspor vyplývajících z kauzy „Dieselgate“. Volkswagen Phaeton bude opožděn a bůh ví, jestli ho nezruší úplně.

Aféra kolem dieselových motorů koncernu VW sice pomaličku utichá, ovšem problémy z ní plynoucí rozhodně ne. Tím nejčerstvějším je vývoj vlajkové lodi s názvem Phaeton. Investice VW se příští rok smrsknou o jednu miliardu, která následně půjde na pokrytí ztrát z kauzy Dieselgate. Jenže další miliarda eur bude postupně okrájena z několika projektů a Phaeton do nich patří nově taktéž.

Osekávání výdajů začne zastavením výstavby nové továrny v Mexiku a taktéž příprava nového centra designu ve Wolfsburgu nevypadá, že by se měla nějak uspíšit. Údajně se však omezí i některé SUV modely od Seatu. Na našem webu jsme vás taktéž informovali, že došlo ke zrušení vývoje druhé generace Roomsteru, s tím ale aféra Dieselgate nemá nic společného.

Pro zajímavost, na každém vyrobeném Phaetonu ztráci výrobce 750 tisíc
a v továrně v Drážďanech jsou z něho nešťastní. Pokud by pak tenhle model měl vydělávat, musela by se jeho produkce více než zčtyřnásobit a prodejnost dokonce zšestinásobit. Uvidíme tedy, jak to s další generací vlajkové lodi od VW dopadne, ale my v redakci to moc růžově nevidíme.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy