Věděli jste o otevřeném Range Roveru z konce 80. let? Nyní může být Váš...

Unikátní předchůdce Evoque Cabrio míří do aukce, Range Rover Convertible. | foto: Silverstone Auctions

Land Rover bude v příštích několika týdnech žít představením otevřeného Range Roveru Evoque. Rozhodně to ale není první model britské automobilky, který bude postrádat střechu.

První generace „plnohodnotného“ Range Roveru se představila začátkem sedmdesátých let a oproti dnešním zvyklostem měla pouze třídveřovou karosérii. Možná i ta přesvědčila techniky a mechaniky ze Special Vehicle Conversions, aby model ze série Suffix B z roku 1973 koncem osmdesátých let předělali na kabriolet.

Konverze je přitom velice profesionální a „Range“ si při ní zachoval rám předního okna, rámy bočních oken i oblouk uprostřed karosérie, dbající na její dostatečnou tuhost. Stejné jako u originálu zůstalo i uspořádání sedadel, respektive design palubní desky.

Vedle zajímavého vzezření se tento konkrétní kousek může pochlubit i pestrou minulostí. První majitel auto začátkem 90. let prohrál v kartách, druhý jej uložil na dlouho do stodoly a tak až třetí majitel, co jej získal před rokem, se postaral o kompletní renovaci. Ta spolkla 20 000 liber (cca 753 000 korun), ale stála za to.

Auto s 3.5litrovým osmiválcem se při ní dostalo do špičkové a hlavně originální kondice, takže najetých 62 500 mil (100 584 kilometrů) na něm ani není znát. Nyní navíc může říkat pane třeba právě Vám! V rámci akce NEC Classic Motor Show v Birminghamu ve dnech 14. a 15. listopadu bude totiž probíhat aukce, na níž se Range Rover Convertible Suffix B mimo jiné také objeví. Odhadovaná cena je mezi 35 000 - 40 000 librami (cca 1 317 000 - 1 505 000 korun).

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy