Nové palivo v Česku

| foto: OMV

Společnost OMV jako první v České republice nabídla dopravcům a řidičům užitkových vozů provozní látku AdBlue, umožňující již nyní splňovat..

..přísné evropské emisní limity EURO IV a V, vstupující v platnost v roce 2005 a 2008. Použitím AdBlue ve vozech vybavených systémem SCR (selektivní katalytická redukce) dochází k výraznému snížení produkce škodlivin a k celkovému snížení spotřeby paliva. Česká republika je po Rakousku a Německu třetí evropskou zemí, kde OMV nabízí AdBlue v běžném prodeji na čerpacích stanicích.


„Pro společnost OMV je velikou ctí být prvním, kdo přináší tuto technologii do České republiky. Je to důležitý krok naší strategie, která počítá do konce roku 2007 s otevřením 67 čerpacích stanic AdBlue celoplošně v celé Evropě,“ uvedl dnes Klaus-Jürgen Schneider, ředitel mezinárodní sítě čerpacích stanic OMV. „V souladu s evropskou strategií OMV plánujeme v České republice do konce roku 2007 uvést do provozu celkem 10 čerpacích stanic nabízejících AdBlue,“ doplňuje Karel Slepicka, ředitel OMV Česká republika.

Zahájení prodeje AdBlue na čerpací stanici OMV Prostějov-Žešov se zúčastnili zástupci ministerstva životního prostředí, představitelé státní správy, zástupci obou komor Parlamentu ČR, představitelé samosprávy a podnikatelských kruhů. K zavedení AdBlue se vyjadřuje i ministr životního prostředí ČR Libor Ambrozek: "Pokud už člověk autem musí vyrazit, měl by se aspoň zamyslet nad tím, na co jeho auto jezdí. Zplodiny dýchá nejen řidič, ale i všichni ostatní, včetně našich dětí. Podobné alternativní technologie a paliva tedy rozhodně vítám."

Text a foto: OMV ČR




Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy