Maximální rychlost není naše priorita, tvrdí výrobce, jehož vozy přesahují rychlost 400km/h

Vozy švédké automobilky Koenigsegg jsou schopny dosáhnout rychlosti 400 km/h za měně než 30 sekund, přesto zakladatel společnosti tvrdí, že rychlost není jejich prioritou.

Švédská automobilka Koenigsegg v posledních několika měsících sbírá jeden traťový rekord za druhým, stejně jako rekordy v maximální rychlosti nebo ve zrychlení. V rozhovoru pro britský Top Gear ale sám Christian von Koenigsegg uvedl, že rychlost vůbec není vysokou prioritou jeho automobilky.

Uvedl, že ve finále neznamená údaj maximální rychlosti či zrychlení mnoho. Skuteční zákazníci Koenigseggu spíše hledají vůz, který jim nabídne co nejlepší řidičský požitek, vysokou stabilitu a výkon jako celek. Také ale připustil, že maximální rychlost je stále velmi dobrý prvek marketingu značky.

Další problém s maximální rychlostí je hledání lokalit, kde je možné maximální rychlost vozu vyzkoušet. Koenigsegg uvádí, že testovací okruh Ehra-Lessien patřící koncernu VW je více než vhodný. Problémem ale je, že Volkswagen na tuto trať nerad pouští konkurenty Bugatti Veyron.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy