Přinášíme vám možnou podobu příští Toyoty Supra

Možná podoba příští Toyoty Supra | foto: Theophilus Chin

Automobilový designér Theophilus Chin si ani na chvíli neodpočine, protože poslední pracuje snad neustále. Posledním jeho počinem je vize příští generace Toyoty Supra a také Nissanu 370Z.

K návrhu byl využit koncept Toyota FT-1, což bohatě stačí k vykreslení příští generace kultovní Supry.  Automobil má být vyvíjen ve spojení s BMW a také jsme nedávno mohli slyšet, že vůz bude mít zhruba stejnou velikost jako aktuální Porsche 911. Supra zcela určitě dostane hliníkové šasi, uhlíková vlákna a má být velmi lehká a hbitá.

Nissan 370Z (2017) | foto: Theophilus Chin

Co se týče motorů, dostupné zprávy naznačují, že pod kapotou se objeví šestiválec o objemu 3,0-litry s výkonem 335 koní. Silnější plug-in hybridní verze pak nabídne 473 koní. Je ale třeba zmínit, že Toyota nemusí nakonec vůbec použít označení Supra, protože si nedávno nechala zaregistrovat štítek S-FR.

Současně s představením nové Supry došlo i na zveřejnění návrhu příštího Nissanu 370Z. Ten vznikne jak v kupé verzi, tak i jako targa a nejspíše dostane turbem dopovaný dvoulitr od Mercedesu. Ten bude spojen s elektrickým motorem a sedmistupňovou automatickou převodovkou. Motor by měl mít kombinovaný výkon 247 koní, později přijde i ostřejší provedení s motorem V6 o objemu 3,0-litry.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy