Úplně první Bugatti Veyron míří do aukce, cena je nesmyslně vysoká!

Nejcennější Veyron všech dob, tedy ten zcela první míří do aukce. Víme, jakou cenu odhadují znalci a ano, je nesmyslně vysoká.

 Úplně první vyrobený Veyron, hypersport ručně vyrobený v září roku 2005. V té době neměl konkurenci stál kolem milionu liber a automobilka na každém tratila čtyřnásobek prodejní ceny. Dnes se už jedná o sběratelský kousek a jeho cena rapidně stoupla. A to je jen pár měsíců po ukončení výroby.

Tento první kus si ani pořádně neužil ježdění. Jeho majitel najezdil za deset let jen 764 mil (1229 km). Dvoubarevný Veyron celou dobu jezdil do jednoho servisu. Byl jím samozřejmě autorizovaný servis Bugatti Beverly Hills, takže není divu, že k vozu je i certifikát Bugatti Certified.

Není potřeba připomínat, že pod kapotou je tisícikoňový osmilitrový šestnáctiválec s uspořádáním válců do W, který je i dnes technickým skvostem. Ten je v perfektní kondici, stejně jako celé auto. Takové kousky se prodávají za cenu zhruba 800 tisíc eur. Jenže tohle je první vyrobený kus. Jeho cena se tak vyšplhá dle odhadů na 1,8 až 2,4 milionu dolarů, tedy v přepočtu 1,6 až 2,2 milionu eur což je přes 60 milionů korun!

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy