První kus nové Mazdy MX-5 byl vydražen v USA, kolik stála majitele?

mazda mx-5 | foto: Mazda Europe

Nejnovější Mazda MX-5 se sice již poměrně dávno představila, ale až s příchodem léta se dostalo k tomu, že vůz jde pomalu ale jistě do prodeje.

Svědčí o tom fakt, že včera byl vydražen vůbec první kus, který nese označení MX-5 Launch Edition. Stalo se tak ve Spojených státech amerických a výsledná cena se dostala až na 50 tisíc dolarů (v přepočtu 750 tisíc Kč)

Auto bylo prodáváno přes on-line aukci 11. července a sto procent výtěžku bude připsáno dětské výzkumné nemocnici St Jude. Ta léčí děti s rakovinou a dalšími nemocemi ohrožující jejich život.

Konkrétní Mazda MX-5 Launch Edition nesla červený lak karoserie, adaptivní světlomety s LED technologií a litá kola o rozměru 17 palců. Auto má také vyhřívaná kožená sedadla, automatickou klimatizaci, audio systém Bose a infotainment systém MAZDA CONNECT.

Pod jeho kapotou je umístěn atmosférický motor s objemem 2,0 litru SkyActive, který produkuje 155 koní a 200 Nm točivého momentu. S ním je spojena šestistupňová manuální převodovka, na přání zákazníka může výrobce dodat šestistupňovou automatickou převodovku.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy