Chevrolet míří na závodní okruhy

Lacetti | foto: General Motors

Rasantní nástup Chevroletu na evropské trhy, spojený s nedávným přejmenováním značky Daewoo na Chevrolet, je nyní podtržen další aktivitou americké automobilky na starém kontinentu.

Chevrolet nasadí do Světového šampionátu WTCC 2005 (World Touring Car Championship) tři vozy Lacetti, které připravuje ladičská firma Ray Mallock Ltd. z Velké Británie.

Jejich piloti jsou zkušení jezdci Alain Menu a Nicola Larini, do třetího vozu usedne ještě neznámý talentovaný mladý jezdec. Larini vyhrál v letech 2001 až 2003 osm závodů v Evropském šampionátu cestovních vozů ETCC (European Touring Car Championship), který je přímým předchůdcem nového šampionátu WTCC startujícího v příštím roce. Navíc má na svém kontě také více než třicet startů v šampionátu F1.

"Udělám vše pro to, abych nepromarnil skvělou příležitost, jež mi nabídla tak významná značka, jakou je Chevrolet, který má na svém kontě řadu triumfů z okruhů od Indianapolis až po Le Mans," říká Larini. "Chevrolet vstupuje do nového Světového šampionátu cestovních vozů WTCC v momentu, kdy se do jeho struktury začlenila další automobilka a posílila jeho konkurenceschopnost. Věřím, že moje zkušenosti a zázemí silného týmu přinesou Chevroletu úspěch."

Zdroj: Autocentrum Hulváky
Foto: GM

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy