Abt Golf GTI - legenda s 230k

GTI | foto: Abt Sportsline GmbH

Očekávaná novinka automobilky Volkswagen - Golf GTI - se ještě nedostala k prvním zákazníkům a dvorní ladič koncernu VW - firma Abt Sportsline - už představil svoji vyladěnou verzi.

Golf GTI je pojem který už od roku 1976 nabízí řidičům zážitky ze sportovní jízdy za „přijatelnou“ cenu. Právě představovaná verze je za uplynulých 28 let již pátou variací na toto téma. Zdaleka ne každá z předchozích verzí však splnila očekávání. Právě nastupující pátá evoluce má vylepšit lehce pošramocenou pověst pojmu „Golf GTI“, který má být zaměřen právě na zážitky z řízení a nedělat kompromisy v jiných ohledech.
Ale zpět k úpravě od Abt Sportsline. Oproti standardní verzi zvýšili u Abtu výkon přeplňovaného dvoulitrového čtyřválce FSI z 200 koní na 230 a točivý moment z 280Nm na 310Nm. Specialisté od Abtu přitvrdili podvozek, který doplnili o sportovní polohovatelné tlumiče. Zlepšeným dynamickým vlastnostem byly uzpůsobeny brzdy. Vylepšena byla aerodynamika sadou decentních spoilerů z karbonových vláken a interiér řadou originálních doplňků s logem úpravce. Standardní 17“ kola byla nahrazena za 19“.
Úpravám a exkluzivitě však odpovídá i cena. Standardní Golf GTI je možné na českém trhu mít za 777 200 Kč, v Německu pak za 24 200 Eur. Po úpravě od Abtu se cena zvýší na 44 290 Eur. Je to částka poměrně vysoká, ale odpovídá hodnotě velmi individualistického automobilu od renomované ladičské firmy.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy