VIDEO - Alpina oslavuje své padesáté narozeniny

Ve světě tunerských a dalších firem zabývajících se úpravou sériových automobilů, je padesáté výročí založení společnosti dost výjimečnou událostí. Toto výročí ale nyní slaví německá Alpina a vydala k této příležitosti toto zajímavé video.

Psal se rok 1965, Čechoslováci nevěřícně kroutili hlavami při zavedení prvního antikoncepčního prostředku na náš trh a děti se poprvé mohly před spaním kochat sledováním večerníčku. Ve stejném roce byla v německém městě Buchloe ležící v Bavorksu založena automobilka Alpina.

Vše ale začalo již v roce 1962, kdy zakladatel společnosti Burkard Buesiepen vložil do vozu BMW 1 500 dva karburátory Weber, což mělo   za následek masivní nárůst výkonu. Tímto okamžikem vznikla doslova kultovní společnost zabývající se úpravami vozů BMW.

V následujícím desetiminutovém videu se můžete dozvědět přímo z úst zakladatele společnosti, jak bylo vybráno právě jméno Alpina a mnoho dalších zajímavostí. Video zároveň funguje jako oslava padesátého výročí založení této automobilky, což je ve světě firem zabývající se „pouhou“ úpravou sériových vozů dosti výjimečné.

 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy