Land Rover připravuje G4 Challenge

Land Rover | foto: Land Rover

Další odvážné dobrodružství pro silné nátury chystá automobilka Land Rover.

Soutěž známá také pod dřívějším jménem Camel Trophy má nyní název Land Rover G4 Challenge a v příštím roce zavede účastníky na asijský kontinent. Trať už v současnosti mapuje průzkumný tým, kterému se podařilo zdolat již přes 10 000 mil vzdáleného terénu a vyhledat nové průkopnické trasy. Vyrazili z Thajska k vietnamským hranicím, dobyli Kambodžu a Laos, prozkoumali hory, džungle a údolí této oblasti. Jejich záměrem bylo nalézt dost obtížné a drsné podmínky pro účastníky a terénní vozy značky Land Rover, aby otestovali jejich schopnosti v terénu a pod širým nebem.

„Přípravy soutěže takové velikosti jako je naše Challenge G4 zabere opravdu notnou dávku času a práce. Je skutečně velice náročné propracovat všechna možná místa a trasy než se začnou plánovat ostatní soutěžní činnosti“, říká Niki Davies, vedoucí projektu. „V konečné fázi jsme se zaměřili na necivilizované oblasti divočiny v Laosu. Je to nádherná část světa, rozprostírající se od severního Thajska po hranice Kambodži a Vietnamu. Off-roadová jízda touto krajinou zabere několik hodin. Údolí kolem řeky Mekong jsou obzvláště oblíbená. Člověku se zdá, že bláto, voda a přechody přes řeku jsou snad nekonečné”.

Tato čtyřtýdenní akce bude odstartována 23. dubna 2005 v hlavním městě Thajska – Bangkoku a zúčastní se jí celkem 18 mužů a žen.

Foto: Land Rover

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy