Lancer Evo VIII MR FQ-400 - rychleji ne Carrera!

Lancer Evo VIII MR FQ-400 | foto: Mitsubishi Motors

Motoristé ve Velké Británii se mají opravdu na co těšit. Automobilka Mitsubishi totiž oslavuje 30. výročí vstupu na tamní trh a jako dárek..

..si pro ně připravila skutečně parádní lahůdku. Speciální edici Lanceru Evo VIII. V čem je tak parádní? Stačí uvést výkon přeplňovaného dvoulitru – 405 koní! A pokud vám tenhle údaj nestačí, pak je tu ještě čas zrychlení z 0 na 100 km/h – 3,5 s! Toto Mitsubishi, označené jako Evo VIII MR FQ-400, nechá ve zrychlení na stovku za sebou takové pojmy, jako jsou BMW M3, Porsche Carrera GT nebo Pagani Zonda. Maximální rychlost pak přesáhne hodnotu 280 km/h.

Čtyřistakoňové Mitsubishi by těchto hodnot určitě nedosáhlo bez speciální výbavy, jako jsou špičková turbodmychadla Garrett, zavodní spojka Alcon, vysokotlaká palivová pumpa Zytec nebo speciální výfukové potrubí. Ve výbavě také najdeme upravené brzdy s kotouči o velikosti 343 mm, přední a zadní spoilery z karbonu, černá odlehčená kola z hliníku nebo závodní volant Momo a sedadla Recaro. Třešničkou na dortu je pak štítek vedle řadící páky, který vás upozorňuje kolikátý vůz z pouze 100 vyrobených zrovna řídíte..

Foto: Mitsubishi Motors

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy