Startují "BEZPEČNÉ SILNICE DĚTEM"

Dnešním dnem oficiálně startuje společný projekt Nadace naše dítě a společnosti Volvo Auto Czech, nazvaný Bezpečné silnice dětem.

Cílem projektu je zvýšit bezpečnost dětí v silničním provozu – především zvýšením informovanosti o problematice a také o aktivitách, které se bezpečností dětí v silničním provozu zabývají.

Pokud jde o zvýšení informovanosti o problematice dětí v silničním provozu, budou postupně v partnerských médiích a na webových stránkách projektu (www.clive-detem.cz) zveřejňovány informace k jednotlivým oblastem – např. k užívání dětských sedaček, cyklistických přileb, vhodného oblečení atd. Informační materiály jsou připravovány ve spolupráci s Bezpečnostním centrem Volvo, Nadací Naše dítě a dalšími institucemi.

Dalším cílem projektu je najít a široce zpřístupnit aktivity, které se problematikou bezpečnosti dětí v silničním provozu zabývají. Může jít o jednotlivce, občanská sdružení, firmy či státní instituce. Aktivity, postupně vybírané odbornou porotou (každý měsíc), budou oceněny ceritifikátem Cliva, udělovaným Nadací Naše dítě. Úspěšné projekty budou zveřejněny v partnerských médiích a jejich tvůrci oceněni na společenském večeru začátkem roku 2005. Databáze všech zajímavých aktivit bude k dispozici na webových stránkách projektu a aktivně o nich budou informovány příslušné instituce (např. radnice, školy atd.). Nominační tipy může zaslat kdokoliv – telefonicky, SMS zprávou či e-mailem na níže uvedené kontakty. Předpokládá se, že tato část projektu (oceňování aktivit) bude probíhat do konce roku 2004.

Průvodcem akce Bezpečné silnice dětem je Clive, nejstarší bezpečnostní figurína, používaná při crash testech. Při veřejných aktivitách projektu bude Clive zastoupen známým hercem a moderátorem (mj. pořad o bezpečnosti na silnicích Stop) Pavlem Soukupem. Úvodní prohlášení Cliva je v příloze této tiskové zprávy.

Mediálními partnery projektu Bezpečné silnice dětem jsou Český rozhlas 1 – Radiožurnál, Deníky Bohemia, Euro, Auto motor sport, Auto 7, VH Video Record a Yachting Revue. Projekt je otevřen i dalším zájemcům o partnerství.

Návrhy aktivit a institucí k ocenění je možno zasílat Clivovi na tyto kontakty:
bezplatná telefonní linka 800 1 86586 (800 1 VOLVO)
SMS 775 1 86585 (dle tarifů jednotlivých operátrů)
e-mail clive@clive-detem.cz

Další informace jsou k dispozici na www.clive-detem.cz

Zdroj: Volvo Auto Czech, s.r.o.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy