C2 VTS: vitalita, temperament, svůdnost

C2 | foto: Citroën ČR

Citroën rozšiřuje modelovou řadu C2 o ryze sportovní verzi C2 VTS. Jedná se o přirozený vývoj – verze VTS,...

která v nabídce modelové řady doplňuje stále populárnější C2 VTR, navazuje na úspěšný model Saxo VTS.

Citroën C2 VTS je dodáván s motorem 1.6i 16V se zvýšeným maximálním výkonem 125 k. Tento výkonný motor je dodáván s klasickou pětistupňovou manuální převodovkou. Sportovní ráz vozu je doplněn tuhým a všestranně vyváženým podvozkem.

Vnější design této nové verze převzal některé dynamické prvky modelu C2 – především čelní a zadní spojlery i rozšířené boční prahy lakované v barvě karoserie. Dravá osobnost vozu je zvýrazněna zcela novými slitinovými disky kol, chromovanou koncovkou výfuku a logem VTS.

Interiér modelu C2 VTS poskytuje atraktivní, sportovní vzhled. Obdiv si zaslouží sportovní sedadla se zesíleným bočním vedením, kůží potažený volant a hliníkové pedály.

Kompaktní sportovní Citroën C2 VTS je určen pro zákazníky, kteří hledají dokonalý pocit a radost z jízdy. Zároveň se jedná o vůz pro každodenní použití s vysokým stupněm pohodlí a bezpečnosti. Standardní výbava zahrnuje elektronický stabilizační systém ESP, automatickou klimatizaci, rádio s CD nebo elektricky ovládaná a sklopná zpětná zrcátka.

C2 v číslech

Data zahájení prodeje
C2: září 2003

Ke konci prvního čtvrtletí roku 2004 se ve světě prodalo téměř 79 000 vozů Citroën C2.

Výrobní závod
Aulnay-sous-Bois v pařížské oblasti

Citroën CR

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy