Portál Alfa Romeo sbírá prestižní ceny

Portál Alfa Romeo sbírá prestižní ceny. Podívejme se proč?

Internetový portál www.alfaromeo.it je nejlepší automobilovou webovou stránkou na Evropské scéně z hlediska uživatelů. Rozhodnutí, bylo vyhlášeno firmou Forrester, která se specializuje na výzkum technologií a trhu. Další dvě ceny jsou Netstar awards (1 místo celkově a Special Star pro kreativitu) a Golden Arrow za nejlepší Webový obchodní project roku.

Nyní, téměř rok po spuštění můžeme jasně ríci, že Alfa Romeo dosáhla na vítězství. Pro uživatele je jednoduché se orientovat, grafika se odvíjí od Alfa Romeo typického elegantního stylu. Stránky umožňují návštěvníkům jednoduchou navigaci, bez zdlouhavých downloadů. Forresterovy průzkumy zdůrazňují, že potencionální zákazníci se stále více obracejí na internetové informace o vozech, které je zajímají. V Evropě se za 3 měsíce prodalo více než 4 milióny vozů, kde zákazník nejdříve navšívil internetové stránky nežli dealera. Na tento způsob právě apelují webové stránky Alfy Romeo, se svým nenásilným přístupem a skvělým designem.

Stránky též obsahují mnoho dalších zajímavých informací. Například video nového modelu Crosswagon, výsledky závodů ETCC, virtuální magazín apod. Stránky Alfy Romeo obsahují také program “configurator" ,kterým si může zákazník sestavit vůz dle svých přání. Výsledkem je kompletně sestavený model vozu s určitým motorem, výbavou, barvou a cenou. Takto sestavenou specifikaci je možno poslat dealerovi, nebo vytisknout a ponechat.

Je to velmi rychlé, pohodlné a usnadňuje objednání vozu u dealera.

Informace na stránkách bývají průběžně upravovány a doplňovány novými. Brzy bude uvedena nová edice, ještě jednoduší na obsluhu s bohatší náplní. Za web design zodpovídají Red Cell a Ogilvy Interactive, za technické informace Fiat Auto IS a LM.

České stránky zachovávají stejný design, jednoduchou eleganci a obsluhu. Výše uvedený “configurator" se na českých stránkách objeví v průběhu léta.

Alfa Romeo CR

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy