Vůz BMW X5 se stal „bavorským králem“

Redoktoři německého AutoBildu byli vozem BMW X5 velice překvapeni, a to hned dvakrát: poprvé při..

..zkušební jízdě s verzí 4,8iS a podruhé ve vytrvalostním testu nad 100.000 kilometrů s BMW X5 3.0d.

Odborný časopis AutoBild zvolil jako “krále Bavorska“ BMW X5 4,8iS. Autor popisuje svou absolvovanou zkušební jízdu s nadšením: „Jakékoliv pochyby se rozplynou, když se 360 koňských sil dá s takovou lehkostí do pohybu, jakoby celé masivní těleso tvořilo převážně jen husí peří.“

Redaktor se dokonce obává, že kvůli hodnotám, které automobil s 4,8litrovým motorem dosáhl ve zrychlení a se spolehlivostí brzd, budou muset být přepsány fyzikální zákony.

Ještě více se ocitl pod lupou odborníků z AutoBildu model BMW X5 3.0d. Celá redakce vyzkoušela šestiválcový diesel v zátěžovém vytrvalostním testu na 100.000 kilometrů. Znalci se o výkonech BMW X5 opravdu přesvědčili. Jeden z testujících redaktorů posuzoval, zda BMW X5 poskytuje i při náledí nebo za chumelenice stále pocit jistoty a bezpečí.

Během zpracování hodnot nemohli testující, přestože namáhavě hledali, odhalit žádné vady. Ačkoliv vozidlo po 100.000 kilometrech rozebrali do jednotlivých součástí, nenašli prakticky žádné známky opotřebení. Vůz BMW X5 v konečné analýze obržel nejlepší známky.


Zdroj: Tisková zpráva BMW ČR

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy