Výkonný a vytříbený Land Rover Discovery

Discovery | foto: Land Rover

Výkonný a vytříbený Land Rover Discovery 3TDV6 je opatřen 2.7 litrovým motorem s převodovkou a pokrokovým vstřikováním.

Land Rover Discovery 3TDV6 je zaměřen na trh, který byl i samotným Land Roverem (LR) vytvořen.

Matthew Taylor, výkonný ředitel LR, k novému vozu říká: „Zcela nový Land Rover Discovery 3 je nejčistším vyjádřením LR 21. století. Je moderní, s výrazným designem, založen na vyspělé technologii, má nejšiřší kapacitu ve své třídě. Nyní s přidáním nového motoru, který si již zasloužil pochvalnou kritiku v úpravě Jaguár, bude nové Discovery TDV6 koncem tohoto roku na prodej s neobyčejnou sílou, respektující a upřesňující zákaznické požadavky.“

Technické parametry: 2,7 litrový dieslový turbomotor s přímým vstřikováním dosahuje maximálního výkonu 140kW. Maximální točivý moment dosahuje hodnoty 440 Nm při 1900 ot./min. Díky tomu je vůz Discovery TDV6 obdařen znamenitými jízdními vlastnostmi.

Motor TDV6 je vyvinut do značné míry tak, aby splňoval unikátní požadavky LR.
Olejová vana snímá body, které jsou navrhnuty tak, aby snímaní fungovalo i v extrémních úhlech a přední klika olejového těsnění je upravena do té míry, aby se zabránilo vniknutí vody, bláta nebo kalů za brodění nebo jiných off-roadových podmínek.

TDV6 turbo diesel má pro zlepšní pevnosti hliníkový žebřinový rám spodku vozidla na klikové skříni.
Discovery 3 je založen na zlepšovacím návrhu LR – struktura Integrated Body-Frame™, která umožňuje LR dodávat veškerý komfort, lehký běh motoru a rovnováhu karoserie na silnici, zatímco se pokračuje v udávání standardů v jízdních vlastnostech off-roadů.

Zdroj: Tisková zpráva Land Rover ČR

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy