BMW 5 Touring v prodeji

5 Touring | foto: BMW Group

Na českém trhu se v současnosti začalo prodávat nové BMW 5 Touring. Další generace je v pořadí třetím kombi..

..u pětkové řady a oproti předchůdci nabízí především větší vnitřní prostor, lehčí hmotnost důsledkem využití hliníku v konstrukci a některé technické lahůdky jak je u mnichovské automobilky zvykem.

Základní velikost zavazadlového prostoru je 500 litrů, při sklopení zadních sedadel naroste na 1615 litrů. Zadní páté dveře jsou otvíratelné automaticky a vhod přijde ještě jejich samostatně výklopné okno.

K další výbavě patří vzduchové odpružení s regulací světlé výšky, aktivní řízení, Dynamic Drive, DSC s kontrolou tlaku v pneumatikách doplněný o dojezdové pneumatiky Run Flat. Ve výbavě nechybí ani ovládání systémem iDrive s rozšířeným hlasovým ovládáním, Head-Up displej, aktivní tempomat, adaptivní světla s Bi-xenony a dvoustupňová brzdová světla.

Na začátku prodeje dostalo nové BMW čtyři motory a tři šestistupňové převodovky - benzínový šestiválec 2.5 (141 kW) a osmiválec 4.4 (245 kW), dieselové šestiválce 2.5 (130 kW) a 3.0 (160 kW) splňující normu EU4 a vybavené filtrem pevných částic. Z převodovek lze volit mezi manuální, automatickou Steptronic a převodovkou SMG.

Základní cena BMW 5. řady Touring je ve verzi 525i 1 331 400 korun.

Foto: BMW

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy