Opel snižuje ceny osobních vozů o pokles DPH

V souvislosti se snížením sazby daně z přidané hodnoty snižuje Opel C&S, oficiální importér..

..automobilů Opel do ČR, ceny svých modelů na tuzemském trhu. Ceny základních verzí všech modelových řad poklesnou o 2,5 %, což - vzhledem ke konstrukci cen importovaných vozů - odpovídá tříprocentnímu snížení sazby DPH z 22 % na 19 %.

"Vozy ve vyšších stupních výbavy se sníží o stejnou absolutní částku jako všechny základní modely. Je to logické, protože cena vyšších verzí se odvozuje poměrně složitým vzorcem od cen základních modelů. Výhodu tohoto způsobu tvorby cen je výrazné zvýhodnění bohatších sad výbav v porovnání s ceníkem jednotlivých prvků dodávaných za příplatek a zákazník tak může dostat až 40% zvýhodnění," vysvětluje Roman Šubert, marketingový a PR manažer společnosti Opel C&S.

Po úpravě cen bude například základní cena zcela nového pětidveřového modelu Opelu Astra 1.4 16V/90k činit jen 419.900 Kč, přičemž ve standardní výbavě tohoto vozu je například ABS, 4 airbagy řidiče, elektrická okna a zrcátka, dálkově ovládané centrální zamykání a rádio s přehrávačem. Ještě lákavější nabídkou se stává pětidveřový model Astra Classic II, prostorný kompakt nižší střední třídy, který svojí základní cenou jen 331.900 Kč (pětidveřový model Astra Classic 1.4 16V/90 k, má ve výbavě mj. ABS, airbag řidiče, tónovaná skla) se stává nejlepší nabídkou tuzemského automobilového trhu.

"Snížení sazby DPH na nové automobily vítáme, ovšem nechceme z něj profitovat na úkor zákazníků, a proto jsme korektně snížili ceny." říká Roman Šubert. "Snížení cen našich modelů ještě více vylepší "value for money", tedy poměr cena/nabízená hodnota, ve kterém naše modely vždy vítězily."

Zdroj: Tisková zpráva Opel ČR

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy