Příští generace Volkswagenu Golf GTI má být lehčí a silnější

V roce 2017/2018 se očekává příchod nové generace Volkswagenu Golf a podle nedávno vydané zprávy bude příští Golf GTI ještě ostřejší a lehčí.

Podle zdroje Automobile Magazine vyjede příští GTI na platformě MQB Evo a dostane delší rozvor než jeho současná generace. Automobil současně s tím shodí na váze něco mezi 22,6 - 45,3 kilogramy a dostane vyšší výkon.

Kabina příštího Golfu GTI má nabídnout celou řady převratných řešení. Mezi ně se řadí dnes již známá digitální přístrojová deska z modelu Passat nebo head-up displej a zcela nový infotainment systém kompatibilní se systémy Apple CarPlay a Android Auto.

Zdroj hovoří i o výkonu, kdy Golf VIII GTI dostane přeplňovaný 2,0-litrový čtyřválcový motor, který vyprodukuje 300 koní. K němu bude připojena šestistupňová manuální převodovka nebo volitelná dvouspojková automatická převodovka DSG.

Když už mluvíme o výkonu, příští generace Golfu GTI dostane adaptivní tlumiče, větší brzdy a speciálně nastavený elektronický diferenciál s omezenou svorností.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy