Škoda Fabia se stala vítězem britské ankety What Car?

Prestižní britskou automobilovou anketu What Car? Car of the Year Awards vyhrála nová Škoda Fabia. Stalo set tak patnáct let poté, co tuto anketu vyhrála její první generace.

V silné konkurenci se musela na první místo probojovat skrze 25 letošních novinek a sami porotci dodali, že Fabia nemá žádné výrazné nedostatky. Jedná se o dobře zpracovaný vůz za přijatelnou cenu a dle porotců to je nejlepší malý vůz v Evropě. Sami Britové doporučují model s benzinovým motorem 1.2 TSI o výkonu 66 kW, který oplývá dostatkem výkonu a vyznačuje se příznivou spotřebou paliva.

Škodovka bodovala i v kategorii Family Car, kde cenné umístění získala Octavie. Audi pro změnu získalo cenu za nejlepší kabriolet, kterým je Audi A3. V sekci kupé vyhrálo Audi TT a za nejlepší elektromobil bylo označeno A3 e-tron. Kategorii Best hot-hatch vyhrál Ford Fiesta ST a nové Mondeo vyhrálo cenu za nejlepší vůz kategorie kombi.

Ostatní výrobci taktéž nechyběli a například Mercedes-Benz s třídou S vyhrál kategorii luxusních aut, Hyundai i10 pro změnu sekci městských aut a Range Rover Sport porazil konkurenci v sekci velké SUV.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy