Závodní monopost F1 Michaela Schumachera z roku 1992 je na prodej

Slavná aukční síň Bonhams bude poslední den v listopadu dražit závodní monopost F1. Ten patřil Michaelu Schumacherovi a je z roku 1992.

Díky němu se Schumi vůbec poprvé podíval na pódiové umístění, konkrétně na třetí místo. A protože se to stalo již v roce 1992 na mexické Grand Prix, vůz v dražbě právě z tohoto roku. Konkrétně se jedná o vůz značky Benetton-Ford B191/191B, který se podle odhadu aukční síně prodá za 240 až 300 000 tisíc liber.

Dražený monopost F1 není žádný slaboch. V jeho útrobách pracuje 3,5-litrový osmiválec Ford, jenž může točit až 13 800 otáček jeho výkon činí 750 koní. Typické zbarvení je samozřejmostí, jedná se přece o originiál. Velká nádrž na palivo o objemu 204 litrů nebo šasí s číslem šest, to jsou sice zajímavé věci, ale tím nejlepším je něco jiného. Tím mám na mysli přítomnost staré dobré manuální převodovky.

Aukční síň uvádí, že s vozem byli najeto něco kolem 10,5 milionu mil, což asle asi nikdo úplně nepotvrdí. Za volantem totiž neseděl jen Schumi, ale také další slavný pilot Nelson Piquet. Časem i dnešní sportovní komentátor Martin Brundle.

 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy