Nejrychlejší SUV na Nürburgringu je Range Rover Sport SVR

Sport | foto: Land Rover

Boj o nejrychlejší zajetí kola na Nürburgringu se nevede jen mezi hothatchy s pohonem přední nápravy. „Králem ringu“ chtějí být i jiní. Například zástupci SUV.

Nejvýkonější Range Rover Sport je držitelem několika nej. Nejrychlejší přejezd pouště, nejrychlejší jízdu na vrchol kopce Pikes Peak a nyní i nejrychleji zajeté kolo v „zeleném pekle“ na Nürburgringu.

Rekordní čas je 8 minut a 14 sekund. Před měsícem ohlásili, že zdolají dosavadní rekord 8 minut a 15 sekund, který držel Macan Turbo. Ve výsledku jej pokořili o jednu sekundu a to nejostřejší verzí SVR.

Range Rover Sport SVR přijde na trh příští rok. Pod kapotou bude mít osmiválcový kompresorem přeplňovaný pětilitr, který bude poskytovat výkon 550 koní a maximum točivého momentu 680 N.m. Další specialitou této verze bude nový software převodovky, která bude technicky totožná jako ta v klasickém Range Roveru Sport, tedy osmistupňová a samozřejmě automatická. Díky odlišnému softwaru by měl zvládnout Range Rover Sport SVR zrychlit z 0 na 100 km/h během pouhých 4,5 sekundy! Což znamená zlepšení o 0,8 sekundy proti „klasickému“ Range Roveru Sport.

Zdroj: Land Rover


Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy