Veškeré technické parametry Lexusu RC F unikly na veřejnost!

Lexus RC-F | foto: Lexus

Nedávno se nám v Goodwoodu poprvé ukázal na živo Lexus RC F v Goodwoodu, tehdy jsme se však dočkali pouze statické prezentace, u které chybělo to hlavní - technické parametry.

Nyní však nějakou záhadou unikla na svět technická brožura RC F a ta kromě údaje o akceleraci z 0 na 100 km/h prozrazuje opravdu hodně. Výkon vozu bude činit 477 koní v 7 100 ot/min, točivý moment dosáhne hodnoty 530 Nm a to v pásmu mezi 4 800 až 5 600 otáčkami. Co se týče maximální rychlosti, ta v případě Lexusu RC F dosáhne 270 km/h, díky čemuž jeho majitel ujede naprosto hodně soupeřům, kteří mají elektronikou omezenou maximálku na 250 km/h. Na svět se dostal i údaj o kombinované spotřebě, jenž má v případě RC F činit jen 8,1 litru na 100 km, což je slušná hodnota. 

Sportovní RC F nabídne v základu i slušnou výbavu, ve které nebudou chybět LED světlomety, 19" litá sportovní kola, vyhřívaná a ventilovaná přední sedadla a nebo navigace. Pro fajnšmekry je připraven paket Carbon, který k vozu přidá střechu z uhlíkových vláken, zadní diferenciál či karbonové zadní křídlo. Pro poslech kvalitní hudby je připraven audiosystém se 17 reproduktory od Mark Levinson.

Do prodeje vstoupí Lexus RC F na přelomu roku 2014 a 2015 za základní částku přibližně 1,4 milionu korun. Kdo chce ke svému novému mazlíkovi i paket Carbon, ten ho přijde na cca 135 tisíc. 

zdroj: Lexus

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy