Volvo V40 do roku 2017 nahradí modely s Čínskou platformou

V40 | foto: Volvo

Nová „rodina“ prémiových menších automobilů s karoseriemi hatchback a sedan, kterou bude Volvo vyvíjet společně s Geely, což je Čínský výrobce aut a současně majitel Volva, by měla nahradit Volvo V40 do roku 2017.

Projekt by měl přinést několik stejně velkých automobilů, které budou dobývat trhy Evropy pod značkou Volvo a se starší a levnější technikou pod značkou Geely v Číně. Vývoj bude v rámci spolupráce Volva a Geely. Výsledkem jejich práce se stane nová modulární platforma. Ta by měla být připravena pro pět odlišných rozměrů a s velkým počtem měnitelných dílů. To je z jednoduchého důvodu. V Číně budou díly nižší kvality, naopak Volvo, by na kvalitě nemělo výrazně šetřit.

Pro tento projekt zřídily, Volvo a Geely, novou část ve svých vývojových střediscích, kterou nazvaly China Euro Vehicle Technology (CEVT). Jedna z částí CEVT bude sídlit v novém vývojovém centru, které bylo loni otevřeno v Götteborgu.

Na novou „rodinu“ automobilů s interním označením CMA si musíme počkat do roku 2017. Lze očekávat, že v tomto roce uvedou automobilky Volvo a Geely několik modelů na této společné platformě, za sebou.

Zdroj: autocar.co.uk

 

 


Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy