McLaren P1 údajně pokořil na Nürburgringu superrychlé Porsche 918!

P1 | foto: Google

Stalo se tomu tak před několika dny, kdy se britský McLaren rozhodl pokračovat v honbě za nejrychlejším časem na Severní smyčce Nürburgringu. Čas McLarenu P1 je o plných 10 sekund rychlejší, než který zajelo Porsche 918 Spyder.

Stalo se tomu tak před několika dny, kdy se britský McLaren rozhodl pokračovat v honbě za nejrychlejším časem na Severní smyčce Nürburgringu. Čas McLarenu  P1 je o plných 10 sekund rychlejší, než který zajelo Porsche 918 Spyder.

Porsche 918 Spyder drželo na Nürburgringu dlouhou dobu se svým časem 6:57 min. rekord mezi produkčními auty. Inženýři u McLarenu se však dnem i nocí snažili model P1 vyladit k dokonalosti a po několika neúspěšných jízdách, kdy jeho čas přesáhl magickou hranici 7 minut, se P1 prý konečně podařilo dosáhnout úspěchu, který bere dech.

Britský hypersport zvládl tuto náročnou trať údajně za 6:47 minut, což je dokonce rychlejší čas, než kterým se může chlubit skoro závodní Radical SR8 LM. Pokud je tento údaj pravdivý, pak se McLaren P1 stal prozatímním nejrychlejším vozem na této trati.

McLaren to však nebude mít tak lehké, protože italská automobilka Ferrari pilně testuje jejich nejnovější model LaFerrari, a ten si též dělá zálusk na nejrychlejší čas planety na okruhu Nürburgring.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy