Lexus LFA: vůz v režii Briana O'Connera

lexus lf | foto: Lexus

Paul Walker usedl na místo Nissanu Skyline za volant dnes již legendárního LFA

 

Přestože výroba supersportovního vozu Lexus LFA skončila, sem tam o něm ještě jistě zaslechneme ty či oné zvěsti. Není nikoho, kdo by o 500kusové sérii vozu, vyráběné mezi lety 2010 a 2012 nečetl. Světový unikát. Není proč pochybovat.

Za 7,5 milionů korun bez daně získalo celkem 40 evropských zákazníků 4,8litrový desetiválcový agregát, dávající 560 koní při 8 600 ot./min. a točivý moment 480 N.m při 6 800 ot./min. O dlouho známých technických parametrech však článek nebude.

Japoncům se zdálo, že se o již skončeném projektu málo napsalo a vyposlechlo. Zřejmě proto se událo testování, trvající bezmála 30 tisíc mil (přes 48 tisíc kilometrů), které mělo zdůraznit kvality supersportovního vozu s úžasným šasi, kterému ruce zručných japonských montérů vdechly život.

Jedním ze šťastlivců, kteří usedli za volant LFA, byl herec Paul Walker, známý jako Brian O'Conner. Rozporuplná postava známé filmové série Fast & Furious dostala příležitost, povodit po Willow Springs zářivě žlutý kus. Stalo se tak v posledních kilometrech testovacího maratonu, který zvládli oba velmi dobře.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy