Škoda Rapid Spaceback bude, potvrdila automobilka

škoda rapid | foto: Škoda Auto

Škoda chystá na příští rok záplavu novinek. Mezi nimi se objeví také praktičtější varianta Rapidu, ale nepůjde o klasický kombík.

Automobilka oficiálně potvrdila, že novinkou v modelové řadě Rapid bude varianta nazvaná Spaceback. Pod tou si můžeme představit atypickou karoserii, která nebude kombíkem, ale bude se mu blížit. Oproti tradičnímu pojetí kombi tak očekávejme výrazněji skloněné zadní sklo, které dá vozu dynamičtější profil. Tohle pojetí je u Škody, která se zaměřuje na tradiční vozy, poněkud neočekávané, avšak automobilka pravděpodobně nechce příliš kanibalizovat na prodejích vlastní Octavie kombi.

Ostatně, Octavia bude další důležitou, možná ještě důležitější novinkou příštího roku. Očekáváme ji již velmi brzy, prakticky každým dnem. V závěsu za standardním liftbackem se ukáže i praktická varianta kombi, která již nabídne klasické tvary. Řadu pravděpodobně již příští rok doplní i oblíbené varianty Scout a RS.

Vzhled Octavie se bude přirozeně blížit novému pojetí, které zavedly modely Rapid a Citigo. Ke sjednocení modelové řady přispějí také dva rozsáhlé facelifty, kterými projdou Yeti i Superb. Interní zprávy říkají, že příď bude mnohem sjednocenější než dosud. Yeti tak přijde o své charakteristické kruhové světlomety a ani Superbu nezůstane pro Škodu atypický tvar přední masky.

Jedinými modely, kterým prozatím zůstane stará tvář, tak budou Fabia a Roomster. Jejich náhrada je totiž očekávána již brzy, konkrétně v roce 2014.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy