Ford Transit SSV - je libo rychlou dodávku?

Transit | foto: Archiv AutoRoad.cz

Ve stavbě rychlých Transitů má Ford již slušnou tradici. Po čtyřech generacích vozidel označovaných Supervan. Teď se objevuje další rychlík pod označením SSV, tedy Supersportvan.

První Supervan vzniknul již v roce 1971 a využíval techniku legendárního GT40. Třetí generace v roce 1995 Supervanu dokonce vyjela s osmiválcovým agregátem z formule 1. Zatím poslední čtvrtá evoluce "supertransitu" se objevila v roce 2000, s chabým výkonem 165 koňských sil.

Nyní se Ford více pochlapil a SSV je o poznání nadupanější než předchůdce. Pohání jej 3,2 litrový pětiválcový turbodiesel poskytující solidních 200 koní a krouťák 470 N.m. Poháněna jsou přední kola rozměru 235/45 přes manuální šestistupňovou skříň.

Změn doznala i karoserie, dostala sportovnější nárazníky, rozšířené lemy blatníků a prahy. To vše v bílém celolaku s modrými pruhy. V bílém lakování jsou vyvedeny i okruhově vyhlížející elektrony. Sportovní ambice potvrzuje i sportovní výfuk s dvojitou koncovkou a pravděpodobně i přitvrzený podvozek.

Pokud jste soukromým přepravcem a zatoužili jste po tomto rychlíku, musíme vás zklamat, zůstane jen u jednoho prototypu.

 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy