BMW Gran Coupe: za dva roky do výroby

Gran Coupe | foto: BMW Group

Když letos v dubnu předvedlo BMW na autosalonu v Pekingu koncept Gran Coupe, asi nikdo nezapochyboval že se do sériové výroby dostane.

Protože nyní Audi ukázalo svůj model A7, Mercedes chystá druhou generaci CLS, potom BMW nemůže zůstat pozadu. Segment čtyřdveřových kupé je po prvním ostychu vůči zakladateli kategorie čtyřdveřových kupé, Mercedesu CLS nyní na výsluní zájmu. U "velké trojky" Mercedesu, BMW a Audi jsou tato maxi kupé prestižní záležitostí.

Ale zpět ke Gran Coupe, očekává se že vznikne na základě připravovaného šestkového kupé. Objevily se spekulace o tom, že Gran Coupe půjde do výroby jako model 6 GT. Pro pohon velkého kupé se předpokládá nasazení jak jinak velkoobjemových zážehových jednotek, nepřekvapí ani předpokládané nasazení hybridní verze.

Takže pokud vám přijde sedmičkové BMW poněkud usedlé a šestkové kupé zase nepraktické, potom je Gran Coupe volbou pro vás. Zajímalo by mě jak si polezou navzájem do zelí modely 5 GT a Gran Coupe (tedy možná 6 GT). Hádám, že pro spoustu zákazníků bude Gran Coupé atraktivnější než nemastné, neslané 5 GT.

Pokud srovnáme A7, CLS a Gran Coupe, které vás nejvíce zaujme? Já si dovolím přiklonit se k Gran Coupe. Otázkou je jak ještě kartami zamíchá připravované CLS 2.generace.

 

 

 

 

 

 

 

 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy