ŽENEVA: Toyota FT-86 Coupé - nástupce typu Celica na dohled

FT-86 Concept | foto: Archiv AutoRoad.cz

Koncept byl již k vidění na autosalonu v Tokiu, v Ženevě jde o premiéru v Evropě. FT-86 vypadá velmi slibně a milovníci typu Celica se mohou radovat z blížícího se nástupce.

Vzhled typu FT-86 si vzali pod svá křídla tvůrci ze studia Toyota's ED2 ve francouzském Nice. To bude možná důvod proč nevypadá „osmdesátšestka“ až tak asijsky. Její design je velmi vydařený a dokonale vyvážený. Přední sešikmené světlomety a velké nasávací otvory dodávají vozu dynamický střih. Z bočního profilu vyniknou krátké převisy karoserie. Celek dotvářejí krásně včleněné zadní světlomety a citlivě zakomponované výfuky.

Rozměry konceptu FT-86 jsou 4,16 m na délku, 1,76 m do šířky a na výšku 1,26 m. Rozvor náprav je 2,57 m. Na studii se objevily pneumatiky rozměru 225/40 R19. Vozidlo vzniklo ve spolupráci se Subaru a půjde tedy do výroby s příbuzným modelem v barvách Subaru.

Interiér vypadá poměrně futuristicky, takže do sériové verze lze očekávat střízlivější variantu.

Z technických parametrů je zatím známo použití atmosférického čtyřválcového dvoulitru konstrukce Boxer (z líhně Subaru). Co potěší pravověrné řidiče je fakt že budou poháněna kola zadní nápravy prostřednictvím šestistupňové manuální převodovky. Do prodeje v Japonsku se dostane FT-86 na počátku příštího roku.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy