Škoda Auto chce snížit výrobu Octávií o téměř čtvrtinu

Octavia | foto: Škoda Auto

Od příštího týdne se sníží denní produkce Octavií ve Škodě Auto o 133 na 441 za den, denní výroba Octávií tak klesne o více než 23 procent. Uvedly to ve čtvrtek odbory Škoda Auto ve svém týdeníku Škodovácký odborář s tím, že firma tak bude muset přesunout na jiné pozice 159 kmenových zaměstnanců.

„Zatím vše probíhá bez nějakých větších problémů či dramat. Ale je nám jasné, že je to pro zaměstnance velmi těžké,“ uvedl pro týdeník místopředseda podnikové rady ve Škodě Auto Vladimír Kment. Přesun kmenových zaměstnanců si podle týdeníků vyžádá propuštění několika desítek agenturních pracovníků.

Podle vedoucího výroby ve firmě Škoda Auto Pavla Raddy by měly být právě probíhající přesuny i pokles výroby v případě Octavie A5 poslední, „Můj optimismus vychází z toho, že po aktuálním poklesu výroby na Octavii by měla být výroba podle plánu opravdu stabilizována. Zakázky, které na tento model přicházejí, se pohybují v množství 800 až 900 denně, což je optimistické,“ popsal.

Za fámy pak označil tvrzení, že se u Octavií chystá přechod z třísměnného provozu na dvousměnný. „Pro nejbližší měsíce to můžeme vyloučit určitě,“ uvedl.

Informaci, že Škoda Auto od začátku března sníží výrobu Octavií A5, potvrdil Jaroslav Černý, mluvčí Škody Auto.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy