GM: V Evropě zrušíme až 10 000 míst

GM | foto: Archiv AutoRoad.cz

Americká automobilka General Motors prohlásila, že v rámci restrukturalizačního plánu svých evropských operací asi zruší v Evropě něco mezi devíti až desíti tisíci pracovních pozic. Informaci v úterý přinesla agentura Reuters.

Společnost v Evropě sníží svou produkci o 20 až 25 procent, což je součást restrukturalizačního plánu společnosti v hodnotě 3,3 miliardy eur. Podle agentury Reuters to na tiskové konferenci v Londýně prohlásil Nick Reilly, pověřený ředitel General Motors pro Evropu.

Podle Reillyho není zatím rozhodnuto o tom, kde a kdy se bude propouštět. „Může to také zahrnout uzavírání továren,“ prohlásil Reilly. „Ještě jsme se na sto procent nerozhodli,“ uzavřel ředitel pro Evropu.

Americká automobilka General Motors již na začátku měsíce uvedla, že zřejmě uzavře dva ze čtyř závodů v Německu.

Propouštění bude důsledkem restrukturalizace, kterou se General Motors oproti původním plánům rozhodl provést pod svým vedením. Dříve se počítalo s tím, že automobilka prodá svou evropskou značku Opel kanadské Magně. Plán propouštění není nicméně nepodobný tomu, se kterým počítala původně i Magna. I ta plánovala zeštíhlení výrobních závodů a propouštění až pěti tisícovek lidí.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy