Brabus Ultimate High Voltage - už jen kousek k produkci

ForTwo Brabus Ultimate High Voltage | foto: Brabus

Brabus, to jsou rychlá a silná sportovní auta, upravené a přeposilované Mercedesy a Smarty. Ale co dělat až benzín dojde?

Vypadá to tak, že doba spalovací pomalu ale jistě končí. Všechny automobilky se soustředí na vývoj když už ne přímo elektromobilů, tak alespoň hybridů. Čím ale nahradit skvostná slova jako "turbo" a podobná, kterými se označovaly silné sporťáky?

Brabus vypustil svůj koncept Smartu s elektrickým pohonem jeho název je Brabus Ultimate High Voltage, nabízí se tedy otázka, bude místo turb, vysokootáčkových motorů a dalších libozvučných přízvisek nově nejžádanější variantou model High Voltage?

Nechme filosofování, Smart je pro zástavbu elektrického pohonu vozem téměř ideálním. Jeho konstrukce je projektována na městské pojížďky a právě tam se elektrovozy prosadí nejlépe.

Sada baterií z Lithium-Ionové technologie živí motor o výkonu 82 koní, který rozhýbe městské přibližovadlo na stovku za necelých deset sekund. Dojezd je kolem sta kilometrů maximální rychlost je omezena na 130 km/h.

K dispozici je řidičům ještě takové šidítko. Vzhledem k tomu, že elektromotor je velmi tichý, nabídne posádce simulaci zvuku různých motorů, které sporťáku příslušení více než bzučení elektromotoru.

Úpravce se ohledně výroby tváří zatím docela neurčitě, ale podle všeho je vývoj už docela daleko.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy