Caparo T1 - extrémně nebo s klimatizací

T1 | foto: Caparo

Caparo je jedním z nejortodoxnějších aut na trhu, je to taková F1, která čirou náhodou dostala licenci pro provoz na běžných silnicích. Komu dosavadní bestiální výkony nestačí, je tu verze Race Extreme.

Caparo je nyní pro závodní trať ještě lepší. To díky vylepšení v edici Race Extreme.

Výkon osmiválec o objemu 3,5 litru je navýšen z 575 na 620 koní a to při 10500 otáčkách za minutu. Při těchto číslech je jasné, že nepůjde o nic běžného.

Při hmotnosti 550 kilo sprintuje tento sporťák na stovku za 2,8 sekundy, 5,8 mu to trvá na 160 a maximální rychlost je 340 km/h.

Extrémní verze nabízí plně stavitelný podvozek a aerodynamiku. Laditelný je i motor a převodovka, proto si každý může své Caparo seřídit podle svých představ. O brzdění se starají šestipístkové brzdy, které svírají keramické brzdy o průměru 355 mm.

Caparo na druhé straně nabízí také klimatizaci do svých puristických sporťáků. Je třeba za ni připlatit přes sto tisíc a výrobce doporučuje také nové plexisklové překrytí kokpitu vyrobeného se speciálního materiálu, který se používá například pro helikoptéry. Připlácí se za něj 620 tisíc korun...

Oba tyto prvky je možné dokoupit i pro stávající vozy.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy