Volvo S80 nabídne dva nové typy podvozků

S80 | foto: Volvo

Faceliftované Volvo S80, které se na trh dostane letos v létě, by rádo zaútočilo na pozice svých německých rivalů. Díky novému podvozku by totiž mělo nabídnout silnější řidičské zážitky než kdykoliv předtím.

Zájemci o Volvo S80 si budou moci zvolit jeden ze dvou zcela odlišně naladěných podvozků. Tradiční příznivci severské značky zřejmě sáhnou po variantě Comfort Chassis, jež poskytne pro Volvo typický houpavý komfort a žehlení všedních nástrah nejen na českých silnicích.

Sportovněji zaměřené řidiče naopak zaujme novinka v podobě Lowered Dynamic Chassis. Přední pružiny této platformy byly sníženy o 20 mm a zadní o 15 mm, použity byly i tužší stabilizátory a silentbloky. To by spolu s odlišně naladěným posilovačem řízení a celkově nižším těžištěm mělo pro řidiče přinést lepší zážitky i na klikatých okreskách, které byly dosud pro Volvo zapovězeným územím. Podvozek bude rovněž vybaven automatickou regulací světlé výšky.

Ředitel sekce dynamiky vozidel Stefan Sällqvist k tomu dodává: „Pro některé naše zákazníky jsou řidičské zážitky to nejdůležitější, zatímco jiní dávají přednost komfortu. Proto jsme se rozhodli vytvořit dvě alternativy v podobně odlišně naladěných podvozků“.

 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy