Nissan Qazana - podivuhodný crossover

Qazana | foto: Nissan

Něco mezi lunárním vozítkem, vozem budoucnosti, vozem současnosti a šíleností, tak nějak bych charakterizoval novinku od Nissanu, koncept s již delší dobu známým jménem Qazana. Designer dostal zkrátka volnou ruku

Nissan zdůrazňuje původ tohoto konceptu v Evropě, tedy dejme tomu. Velká kulatá světla vepředu vnořená do vdechu vzduchu, pod nimi mohutný náběh krytu podvozku, nad mini naopak další, nenápadná světla. Masivní příď téměř zahanbuje zbytek karoserie.

Velké blatníky skrývají masivní 20palcová kola, ale opticky skrývají celé auto. Černě tónované prosklení zase dává pocit tajuplnosti.

Koncepce celé karoserie připomíná například originální BMW X6, ovšem oproti němu má délku jen 406 cm, jde tedy o poměrně kompaktní městský crossover. Výška je 157 a šířka 178 cm.

Nissan tvrdí, že interiér je inspirován motocykly, což znamená štíhlé, protáhlé, jen v některých místech kulatější proporce.

A sériová výroba? Těžko říct, nicméně Nissan podobné koncepty většinou nevypouští jen tak. Model ještě pod Qashqaiem, který by konkuroval Suzuki SX4, by se asi hodil.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy